GLAS- & KERAMISKE FIBERPAKNINGER

Hos STEFFCA er vi lagerførende af glas- og keramiske fiberpakninger. Vi har en bred teknisk viden inden for denne branche baseret på over 25 års erfaring.

GLASFIBERPAKNINGER OG KERAMISKE FIBERPAKNINGER
Anvendes i brændeovne, kedler, halmfyr, pilleovne osv., hvor temperaturen er et vigtigt parameter. Glasfiberpakningerne tåler typisk op til 550 °C. De har en lidt større fiberdiameter og længde, derfor har de en anden konstruktion, end de keramiske fiberpakninger, som tåler op til 1250 °C. Fiberdiameteren er langt mindre hos de keramiske fiberpakninger, og man er nødt til at lave dem over en Inconel tråd, som også er temperaturbestandig.

Der findes forskellige typer af glasfiberpakninger til brændeovne, i fagsprog kaldet glassnore. Der findes den strikkede, den flettede og tekstilglassnoren.

GLASSNOR
I vores sortiment har vi glassnore, som tåler op til 550 °C. Glassnorene fås med og uden en kerne af E-glas. De bruges typisk til låger, hvor man åbner og lukker ind til brændkammeret. Det kan også været et dæksel, hvor man har behov for at komme ind til kedlen. I vores sortiment, har vi forskellige størrelser, både i runde og firkantede, og i hårde og bløde varianter.

Hvis de 550°C på glassnore ikke er nok, så har man mulighed for at isætte en keramisk snor med Inconel fiber i pakningen. Den keramiske snor bruges typisk op til en temperatur på 1250°C, hvilket gør den brugbar, hvor man er tæt på flammerne.

Glassnorene har forskellige farver, typisk er det sort, mørk grå eller hvid. Farverne er med til at give en flot finish på brændeovnen. Udvalgte pakninger findes også med klæb. Derved har man mulighed for at holde dem fast, indtil man har fået dem fikseret.

STRIKKET GLASSNOR
Den strikkede glassnor fås både med og uden E-glas kerne. Uden kerne er snoren strikket hele vejen igennem og meget komprimerbar. Til gengæld er der mere fylde i den med langsgående kerne. Denne variant er lidt hårdere, og knap så komprimerbar.

FLETTET GLASSNOR
Flettet glassnor har en anden overflade end strikket glassnor. De er alle produceret med en langsgående kerne af forskellige hårdheder. De bruges typisk i industrien og til større halmfyr, pillefyr og kedler etc. Denne type fås i bløde, hårde, runde og firkantet varianter.

TEKSTILGLASSNOR
Vores tekstilglassnore er en serie, som har en langt højere finish end de typisk strikkede eller flettede snore. De har en helt anden overflade, der er ikke strittende fibre, hvilket gør den langt pænere end de andre snore. Tekstilglassnoren er typisk lavet til lågepakninger, hvor kunden kan se pakningen, når lågen er åben. Denne type fås som profilpakning, hvilket er meget brugt indenfor brændeovnsindustrien. Udvalgte pakninger fås også med klæb. Derved har man mulighed for at holde dem fast, indtil man har fået dem fikseret.


GLAS- OG STIGEBÅND

Med til vores brændeovnssortiment hører også glas- og stigebånd. Stigebånd er udformet som en ”stige”. I midten ”mangler” der nogle masker, hvilket gør den nem at pakke rundt om et brændeovnsglas eller en plade. De tåler temperaturer op til 550°C. Glasbånd fås ligesom stigebånd i typisk 2 og 3 mm tykkelse og forskellige bredder. Udvalgte bånd findes også med klæb. Derved har man mulighed for at holde dem fast, indtil man har fået dem fikseret.


SNOEDE PAKNING

De snoede pakninger findes i forskellige diametre. De udmærker sig ved, at de, alt efter hvordan de snos, kan tilpasses i forskellige konstruktioner.


GLAS- OG SILIKA-NÅLEFILT

Vi har også vores glasnålefilt eller silika-nålefilt. Glasnålefilt tåler temperaturer op til 550°C og silika-nålefilt tåler op til 1000°C. Fælles for dem begge er, at det er en måtte, hvor fibrene er nålet sammen på kryds og tværs af henholdsvis rene E-glas eller silika-fibre. Der er ingen form for bindemiddel, som kan brænde af, når de bliver varmet op. Det gør, at man har en utrolig stabil måtte ved isolering, som ikke bliver porøs, når den har været varmet op til over 300°C, som eksempelvis stenuld gør.

Tak for din besked! Vi vender tilbage til dig snarest muligt.